lørdag 27. september 2014

I stormkast og edderkoppspinn.


På Fjellskatt i stormkast, solskinn og edderkoppspinn. 
Solen er fin helt til den titter ivrig inn i stuen min som er 50 år gammel og viser meg hvordan hele stuen i går ettermiddag var brodert med de fineste masker... Bare at maskene var laget av flittige edderkopper som har laget de fineste edderkoppspinn siste året....  Og med nesten 5 meter oppunder taket, har hele denne lørdagen blitt brukt til vasking og støvsuging, og det føles som en oppriktig høydare og nå sitte ned å kjenne på stuens nyvaskede duft og rene vinduer. 
Likevel tenker jeg over edderkoppens ufattelige kreativitet hvor den spinner og spinner for å fange maten sin, og som for oss mennesker synes som utrolige kunstverk hvis vi tar oss tid til å se på dem med vennligsinnede øyne.  Og jeg ser for meg deg og meg, vi spinner våre liv som best vi kan gjennom hele livet. Vi spinner fra den dagen vi kommer inn i denne verden til den dagen vi vandrer ut. Og så gjelder det å finne maskene i veven som binder oss sammen og som gir oss vår særegenhet og som gjør at vi kan velge å leve ut vår livsplan.  Kjenne etter om vi velger å følge vår livsplan, og flyte med, i stedet for hele tiden og stritte imot. Ved å stritte imot, og ikke våge å leve med oss selv, vil vi møte utfordringer som bare blir tydeligere, og vi vil kjenne på ubalanse i livet, eller som jeg kaller det, miste oss selv. 
Så, neste gang du møter på en vev av det fineste edderkoppspinn, ta en ekstra titt og se med hvilken presisjon denne skapningen som så mange frykter, har laget, for selv å overleve og finne balanse i sitt lille, men viktige liv.  Kanskje vil du finne et mønster som kan gi deg en ledesnor, en idé til å leve det livet du lengter etter. 
En god og trygg natt ønskes deg med varm hjertehilsen fra Anne. 

Bilde: På Fjellskatt i stormkast, solskinn og edderkoppspinn. <3 
Solen er fint helt til den titter ivrig inn i stuen min som er 50 år gammel og viser meg hvordan hele stuen i går ettermiddag var brodert med de fineste masker... Bare at maskene var laget av flittige edderkopper som har laget de fineste edderkoppspinn siste året.... :P Og med nesten 5 meter oppunder taket, har hele denne lørdagen blitt brukt til vasking og støvsuging, og det føles som en oppriktig høydare og nå sitte ned å kjenne på stuens nyvaskede duft og rene vinduer. :) 
Likevel tenker jeg over edderkoppens ufattelige kreativitet hvor den spinner og spinner for å fange maten sin, og som for oss mennesker synes som utrolige kunstverk hvis vi tar oss tid til å se på dem med vennligsinnede øyne. ;) Og jeg ser for meg deg og meg, vi spinner våre liv som best vi kan gjennom hele livet. Vi spinner fra den dagen vi kommer inn i denne verden til den dagen vi vandrer ut. Og så gjelder det å finne maskene i veven som binder oss sammen og som gir oss vår særegenhet og som gjør at vi kan velge å leve ut vår livsplan. :) Kjenne etter om vi velger å følge vår livsplan, og flyte med, i stedet for hele tiden og stritte imot. Ved å stritte imot, og ikke våge å leve med oss selv, vil vi møte utfordringer som bare blir tydeligere, og vi vil kjenne på ubalanse i livet, eller som jeg kaller det, miste oss selv. :P
Så, neste gang du møter på en vev av det fineste edderkoppspinn, ta en ekstra titt og se med hvilken presisjon denne skapningen som så mange frykter, har laget, for selv å overleve og finne balanse i sitt lille, men viktige liv. :) Kanskje vil du finne et mønster som kan gi deg en ledesnor, en idé til å leve det livet du lengter etter. <3
En god og trygg natt ønskes deg med varm hjertehilsen fra Anne. <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar