mandag 29. september 2014

Tankene...


En ny høstdag er over og vi går straks inn i den siste dagen i september for denne gang. Sommeren gikk fort, og høsten løper avgårde med oss i enda større tempo.  Da gjelder det å senke skuldrene og ta et par dype pust innimellom alt som foregår og lytte innover. Hvordan står det til på innersiden, er det kaos eller ro?
Å kunne være på fjellet alldeles alene gir en følelse av både ro, lykke og takknemlighet. Å være i naturen, se på alle de vakre fargene som dekker fjellbunnen før vinteren trår til, det kjennes som balsam for sjelen mens tankene flyter i fritt leide gjennom hodet. Og hva tenker jeg på, er tankene positive, negative, flyktige.... Hvilke tanker er det som regjerer? Er det de samme tankene jeg tenkte i går, for en uke siden, for to måneder siden? Og svarene er nok de samme for veldig mange av oss hvis vi ikke er helt bevisste på nettopp mylderet av positive og negative tanker. Å reflektere over ordene vi sier til oss selv, kan være en spennende og skremmende reise.  Jeg er sikker på at både du og jeg ikke ville snakke til vår beste venninne slik vi snakker til oss selv, da ville venninnen snudd ryggen til og gått. Derfor er det så viktig å bli klar over de ordene og setningene vi sier til oss selv, og justere dem. Å begynne med seg selv, er ofte et smart trekk, og det vil gi oss positive tilbakemeldinger i form av mer glede, mer overskudd og lettere humør. Så da er det bare å komme igang, gjerne nå i speilet før du legger deg.  Og kommer det en tanke forbi som nå ikke passer inn i ditt bevisste sinn, så send den på dør og slå klinken på... for godt. 
En god natt ønskes deg med hjertehilsen Anne. 

Bilde: En ny høstdag er over og vi går straks inn i den siste dagen i september for denne gang. Sommeren gikk fort, og høsten løper avgårde med oss i enda større tempo. :P Da gjelder det å senke skuldrene og ta et par dype pust innimellom alt som foregår og lytte innover. Hvordan står det til på innersiden, er det kaos eller ro? 
Å kunne være på fjellet alldeles alene gir en følelse av både ro, lykke og takknemlighet. Å være i naturen, se på alle de vakre fargene som dekker fjellbunnen før vinteren trår til, det kjennes som balsam for sjelen mens takene flyter i fritt leide gjennom hodet. Og hva tenker jeg på, er tankene positive, negative, flyktige.... Hvilke tanker er det som regjerer? Er det de samme tankene jeg tenkte i går, for en uke siden, for to måneder siden? Og svarene er nok de samme for veldig mange av oss hvis vi ikke er helt bevisste på nettopp mylderet av positive og negative tanker. Å reflektere over ordene vi sier til oss selv, kan være en spennende og skremmende reise. ;) Jeg er sikker på at både du og jeg ikke ville snakke til vår beste venninne slik vi snakker til oss selv, da ville venninnen snudd ryggen til og gått. Derfor er det så viktig å bli klar over de ordene og setningene vi sier til oss selv, og justere dem. Å begynne med seg selv, er ofte et smart trekk, og det vil gi oss positive tilbakemeldinger i form av mer glede, mer overskudd og lettere humør. Så da er det bare å komme igang, gjerne nå i speilet før du legger deg. :) Og kommer det en tanke forbi som nå ikke passer inn i ditt bevisste sinn, så send den på dør og slå klinken på... for godt. ;) 
En god natt ønskes deg med hjertehilsen Anne. <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar