fredag 11. april 2014

Det er sånn bare...


" Det er sånn det er bare... , vi begynner å bli voksne..."
a, akkurat de ordene overhørte jeg i dag da jeg passerte to damer.... damer?... ja de var vel 45+... 
Jeg føler at jeg har mange med meg her inne som er både 30.. 40... 50... og opp til 70+... Alle er vi den samme som vi var som unge inni oss, bare litt, bitte litt klokere og mer ydmyke, vi har jo gått på livets sti i noen år.  Men hva er å være voksen? Hva er å leve sitt eget liv? Hva er å være 60 år i forhold til 30 år?
Jeg kjenner en nydelig vakker og målbevisst politikvinne som sa til meg her en dag; Tenk om jeg hadde den informasjonen og den klokskapen til en som er "voksen" nå som jeg bare er 27? Tenk hva jeg kunne utrettet!
Akkurat det har jeg også tenkt så mange ganger.  Tenk om jeg hadde blitt den sykepleieren jeg drømte om å bli? Tenk om jeg hadde blitt akupunktør ti år før? Tenk om... tenk om...
MEN tenk om vi alle ville være fornøyde med den vi faktisk ér PR. I DAG, klappe oss selv på skulderen og heie på oss selv, det er jo blitt et viktig tema her inne, og det er så viktig.  Det ER viktig å heie på seg selv, se at vi klarer våre små delmål for så å nå helt frem til våre store mål. Og de kan være i alle kategorier, bare vi selv trives med oss selv. 
Så blir vi da faktisk 30 år... 40 år... 50 år... og snart fyller vi 60 uten at vi aner hvor tiden ble av. Ingen vet hva som ligger foran oss, derfor er det så viktig å se de små nyansene i hverdagen vår, se de små tingene som er vakre. Å gå rundt i haven i dag og se at rosene er i farta, hortensiaene er krydret med skudd og lavendelen er på vei sammen med at rabarbraen er på full fart, det ér lykke. 
Og planter du frø inne i disse dager som skal hete reddik, stangselleri, småløk eller annet som passer for din gane, nyt hver lille millimeter i vekstene og se på at underet som frø blir til en god smak i salaten din om noen uker. 
Men nå er det påsketider, vi skal kose oss med god mat og drikke, gå turer i vakre fjell eller åpne hytta ved sjøen og varsomt rake slik at de nye skuddene skal trives og gro. 
Fordi min Rosso har fått en betennelse, blir påskefjellet og Fjellskatt byttet ut med sjøen... ikke helt gøy, skiturer, solskinn i hytteveggen og blinkende sne i strålende sol ER påske.  Men når x antall malebokser i dag har blitt kjøpt inn for oppussing av et par rom, er jeg føre var og ferdig med den jobben før våren virkelig entrer scenen på vakre Grimsøy.  Og kanskje barna kommer i noen av påskedagene... det er bare å glede seg over det som er status her og nå.  Å nyte raking, maling og kanskje en solstråle i bikinioverdel, ja, det er lov å håpe. 
Så uansett hvor du befinner deg og hvor du skal, ønsker jeg deg en fin påskehelg og innledning til Påsken 2014. 
Varm hjertehilsen Anne. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar