mandag 20. juni 2016

Velg din egen vei, inn i ditt eget liv.



Velg din egen vei, ditt eget liv!



                                             
Alt for mange unge mennesker, voksne mennesker og gamle mennesker sier ja når de likevel hører et rungende nei inni seg. Det er så altfor vanlig at vi sier nei til oss selv, grunnet frykten for og ikke være bra nok, snill nok, god nok... Vi ser på alle andre og måler oss med de aller fremste, de beste. Og det er i seg selv ikke farlig, men det er når vi ikke ser vårt eget potensiale som ligger der rett for nesen på oss eller rundt neste sving, at det er skummelt. Hvor mange har ikke havnet i noe de egentlig ikke ønsket fordi de sa ja for å tilfredsstille den andre. Både i familie-venner- og kjæresteforhold.
Å si ja til alle andre enn seg selv, er svært skummelt på sikt, og kan føre til depresjoner og faktisk alvorlig sykdom.
Å si til seg selv i en del gitte situasjoner; Hva er det verste som kan skje hvis jeg nå sier nei, nei til en venn, til en kjæreste, til en kollega, til en sjef eller foreldre og søsken? Dersom din indre stemme gir deg et klart nei, da bør du lytte - og adlyde. Bokstavelig talt. For den stemmen kan ikke misforståes, ei heller legges død. Fordi den så intenst, men samtidig varsomt nærmest hvisker til deg det som er mest riktig for deg i den situasjonen. Hva er det da som gjør at så mange mennesker ikke lytter til seg selv, men til alle rundt?
Hvem velger vi inn i livene våre, er det de vi vil imponere og som har "status", eller er det de som elsker oss for den vi er, og som vi kan være oss selv sammen med?

Å være nysgjerrig på deg selv, finne ut hvem du er, hva du er god på, hva du liker best ved deg selv, hvilke sider du er mest stolt av hos deg, det er din viktigste oppgave i livet ditt.
For husk, det finnes bare én eneste deg i hele verden, du er enestående med alt du innehar av verdier, kunnskap, personlighet og styrke. Det gjelder bare å hente det frem. Hvorfor er det da så mange som er opptatt av å bli som bestevennen, naboen eller kollegaen?
Jo, mange trenger å ha forbilder, men ikke for enhver pris. Alt med måte, med et sunt bondevett.
Så da er det bare å hente frem arket og ramse opp alt som er bra i deg, og si et rungende JA til deg selv, og nei på det som ikke kjennes riktig for deg- i ditt liv.

En vakker mandagskveld med regndråper i håret ønskes deg med varm hjertehilsen Anne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar