onsdag 21. mai 2014


Stress & vannelementet 
I klinikken min ser jeg STRESS som en av hovedfaktorene hos mennesket. Siden jeg er utdannet akupunktør, er det naturlig å tenke kinesisk medisin, og i kinesisk medisin har vi De Fem Elementene, Tre, Ild, Jord, Metall og Vann. 
Vannelementet er et meget viktig element hvor nyremeridianen og blæremeridianen er de tilhørende meridianene. Meridianene er jo nettverket, "lys-veiene" i kroppen vår og det er viktig at de er "på nett". 
Kroppen vår består av millioner av celler, og hver eneste celle inneholder vann. Hele 70% av kroppen er vann, samme fordelingsnøkkel som på Jorden, i seg selv fascinerende. 
Men ved stress, blir kroppen dehydrert, det vil si at stress registreres som dehydrering i kroppens vannelement. Ytre stress forårsaker dehydrering som igjen forårsaker indre stress. Kroppen kommer i forsvar fordi det indre stresset registreres i nettopp vannelementet som ytterligere dehydrering. 
Hjernen vår består av 80% vann, og det sier da seg selv at ved vedvarende indre stress, er det hjernen som blir berørt av dehydrering som første organet. Det kan gi deg dårlig hukommelse og depresjon, og det har vist seg ved forskning at stress kan påvirke hjernen ved å halvere kapasiteten. Og da er det lurt å snu...
Vannelementet har emosjonene frykt og stress som "sine emosjoner", og det kontrollerer og underbygger nyrene, hjernen som nevnt og sentralnervesystemet. Angst, håravfall, knesmerter og tannkjøttproblemer tilhører også dette elementet. 
Ved langvarig stress-situasjon vil kroppen komme i ubalanse, og sykdom vil kunne oppstå. Derfor er det så viktig å løse problemer underveis, løse opp i konflikter med andre mennesker og komme i balanse med seg selv. 
Vi alle har perioder i livet hvor taket deiser ned i hodet vårt. 
Da er det om å gjøre å oppsøke hjelp, komme seg på bena, riste av seg det som tynger og ta perioden som en læringskurve og gå veien sin videre.  Og den veien er det kun vi selv som kan gå. 
Så har du noe som tynger, er det bare å rense opp i livet ditt slik at alle cellene i kroppen din danser med deg i stedet for mot deg.
En måte å jobbe seg ut av dette, er å bli med på Hjertets dag i morgen.  Ta tak i deg selv, ta den telefonen du har grudd deg til å ta, send en hilsen til en du ikke har snakket med på lenge.  
LA HJERTER I ALLE VARIANTER RULLE OVER FACEBOOKSIDENE VÅRE I MORGEN 22. MAI OG MINNE OSS PÅ AT VI TRENGER HVERANDRE, VI TRENGER EN ÅPEN HÅND Å HOLDE I.   
Hjertehilsen Anne. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar