mandag 17. februar 2014

Frykten som veiviser.


God morgen alle sammen.   
Første morgen med rosa fjell rundt meg, mon tro den sjeldne solen kanskje vil titte frem og gi oss en uforglemmelig dag. For hjemme er det lenge siden jeg så den titte frem.
Å være alene sånn som dette, gjør at tankene kan flyte og man går i en egen modus som er avslappende og maner frem glede inni meg. Likevel kommer det frem andre tanker som jeg går og funderer på, og i går på vei opp hit i bilen, hørte jeg på en lydbok hvor Frykt var tema. Det er et ord som de aller fleste mennesker ikke kjenner som positivt, inklusiv meg selv. Men- i de siste par årene har jeg fått et litt annet forhold til dette ordet, for vi kan også VELGE å se på det som et ord som trigger oss til å handle annerledes. Frykten er egoets fremste verktøy, og egoet bruker dette verktøyet for alt det er verdt.  Men hva om hver og en av oss møtte frykten med et vennlig ord, personifiserte den og spurte den hva den vil oss nå- igjen.  Tenk på det, det er en fantastisk måte å komme videre i livet på, og du vil faktisk kunne minimere frykten ved å "snakke med den". 
Slavetidens Amerika var en grusom tid på alle måter, og den måten slavene ble behandlet på, vekker gru og fryktelige følelser for oss alle. Likevel, hos disse sterke menneskene, kom det frem Negro Spirituals, sanger som de laget og sang for å kunne klare å overleve. Hvordan i alle dager var det mulig når frykten for eget liv og separasjon og salg familien deres var hverdagskost? Ufattelig å tenke på. Men ved å synge disse sangene, ble de fylt med en uforklarlig kjærlighet til noe høyere enn dem selv, en kjærlighet som gjorde at mange overlevde. De fikk en uant styrke i sitt innerste. De hevet sine egne frekvenser ved sangen som løftet dem, bokstavelig talt.  Frykten og den mishandlingen de opplevde i hverdagen, fikk en annen dimensjon ved at de ble løftet innvendig via sangene de sang. Det viser at vi har mange måter å overvinne frykten på, og at det er opp til hver og en av oss å ta tak i livet vårt og velge en ny vei, en vei hvor vi parkerer frykten og lar den stå igjen i det krysset hvor vi velger vår nye vei inn i vårt nye kapittel i livet vårt.  Jeg sier IKKE at dette er lett, det kan være så vanskelig og kjennes uoverkommelig, men tenk om vi sammen kunne jaget frykten på dør i livene våre, og heller velge det gode for våre liv.  Og det er mulig, om vi jevnt og trutt øver og oppriktig ønsker å komme ut av vårt gamle mønster. 
Så denne uken har du en utfordring fra meg; Når du kjenner at du blir urolig, kjenner at frykten kommer krypende eller kaster seg over deg, da setter du deg ned, ber den lytte og forteller den hva du mener og ber den om å dra dit den hører hjemme, nemlig UT av livet ditt. Snakk med den som en venn, med respekt og vennlighet, men bestemthet. 
Og- opplever du noe spennende som du kan tenke deg å dele på facebook-siden min eller sende meg på mail, er jeg takknemlig.  Tenk på alle vi kan hjelpe ved å dele denne mørke siden hos mange mennesker slik at alle ser at det er et håp.  
Å se på frykten som veiviseren i livet ditt, kan gi deg en masse nye spor som blir spennende å følge. 

En vakker mandag ønskes deg med hjertehilsen Anne. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar