onsdag 29. januar 2014

I hodet eller hjertet?



Hvor vil du være? I hodet...  eller i Hjertet...  ?
Dagene løper avgårde, og vi må virkelig henge i for å følge med i svingene. Januar 2014 er snart over, og vi kan se tilbake på denne første måneden og spørre oss selv; Hvordan har denne første måneden i det nye året vært for MEG? For mange av oss har vi jo ønsker om en endring eller to når vi starter nyåret.  Men det er samtidig viktig å lytte til kroppen og hva den forteller deg. Mange av oss jobber, og om vi jobber 5 dager eller 3 dager i uken, flyr allikevel ukene, og vi har ofte ikke tid til å stoppe opp i det hele tatt. Da kunne vi jo faktisk kjenne noe, og det kan være skummelt. I går hadde jeg en pasient som har flyttet til utlandet for en periode. Denne pasienten hadde gledet seg til et liv i varme, tennis og gode dager. I stedet har vedkommende blitt bedre kjent med seg selv, og ting som har vært fortrengte, gode og mindre gode, har kommet opp og frem, og det har startet en tildels ny retning i livet.  Det kan være opplevelse av frykt, sorg, glede og forløsning av gammel bagasje og hamskifte.  Å bli bedre kjent med seg selv, kan åpne opp for så mye nytt, men man må tørre, våge å stikke hodet frem og si ja til det som kommer.  Jeg tror at svært mange mennesker går med en drøm inni seg, en drøm de fleste tar med seg i graven.  Mot, økonomi og andre menneskers synsinger, gjør at vi ikke tør å ta det steget som kunne løftet oss inn i drømmen.  Hvorfor er vi så redde? Hvorfor er vi hodet vårt hele tiden og lytter til egoet som roper ut nei, nei, nei? Kan vi ikke gå inn og lytte til den andre siden inni oss, innsiden som forsiktig hvisker oss i øret hva som er best for oss?  Kjenne på den boblende følelsen, følelsen av et øyeblikks lykke så sterkt at det kan minne om en forelskelse når vi går inn og kjenner på den vi EGENTLIG er?  På det vi EGENTLIG ønsker å gjøre i livet vårt? Jeg tror, og jeg har sett denne måneden, at ved å løsne på de selvpålagte båndene vi bærer med oss, vil dører åpne seg, mennesker på sjelsnivå vil dukke opp, og vårt nye liv vil begynne å spire som et fint gressteppe som vi kan få lov å vandre på.  Og jo mer vi tør å stole på oss selv, jo sterkere blir gresset vi tråkker på, og vise oss vår livsvei gjennom livet. 
Og- det er lov til å be om hjelp til å finne denne veien, se de ørsmå hjelperne i hverdagen og ha tillit til at forandringens time er kommet- hvis du er rede. 
Aksept av Fortid, Tilgivelse og Tillit, tre viktige nøkler for å komme inn til deg selv.  Så vær velkommen, det er opptil deg selv. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar