lørdag 5. oktober 2013

Lærerrollen, barna og de viktige ting. :)



Lærerrollen i førersetet. 
Så er det lærernes tur da... sier Erna og Siv. Kjempeløft i skolen, det skal bli fint å være lærer. Med 5 års lærerutdannelse i bunnen, 3 år som klassestyrer og 2 år i ungdomsskolen, synes jeg det er flott om vi kunne løfte lærerstanden og gi dem et løft. For ikke å snakke om å redusere de hundrevis av timer de bruker hvert år på papirarbeid som ingen leser, men som er i reglene. 
Men jeg tror det gjelder å løfte både lærere og elever sammen på en ny og annerledes måte. Gi dem en en liten leksjon i det å kjenne innover, kjenne på hvem er jeg, hva vil jeg i livet mitt, hvilke mennesker løfter meg frem, hvem holder meg nede, hva er jeg god i, hvilke kvaliteter har jeg som er unike.... Det er et hav av input vi kunne gi elevene og også lærerne ved å tenke litt annerledes.
Svært mange unge og voksne lever totalt utenfor sin egen kropp; Vi har det meste, selv en 8-åring løper nå rundt med dyreste iphone, vi reiser mer enn noen gang, vi spiser på dyre restauranter, vi har hytter og Syden har aldri hatt så mange nordmenn på besøk som nå. Og ALDRI har vi vært mer ulykkelige, aldri har vi gått på mer antidepressiva, barn som ikke finner plassen sin i barnehaven og på skolen... da er det lov å spørre hva som er galt!  
Og jeg tror mange av oss innerst inne kjenner en del av svarene. Vi lever i vårt ytre, vi lever på mobilen 24/7 og fb, unge spiller forferdelige spill på TV, de har ofte flere hobbyer hvor det selvsagt gjelder å være best, og vi løper fra det ene til det andre hele dagen til vi stuper fullstendig slått ut i sengen, ofte alt for sent. 
Å kunne gi barn og unge en liten pekepinn på det livet de lever, hva som for dem virker viktig og så få de til å se livet sitt fra en annen vinkel, tror jeg ville være verdt sin vekt i gull. Å vise dem at det er faktisk den lille piken eller gutten i hjertet deres som er viktig, at det er viktig å lytte til innsiden, lytte til sjelens stemme som er veiviseren i livene våre.  Sinnet vårt rommer alle følelsene våre, alle tankene våre, positive og negative, og ved å bli mer oppmerksom på hva vi tenker og på hva vi ønsker for oss selv, vil vi også lære å leve livene våre på en annen måte.  Min store drøm er å ta med elever og lærere, og også foreldrene med på en reise inn i seg selv og gi dem verktøy som vil hjelpe dem til å lytte til seg selv og ikke til alle andre rundt dem. For en gave det ville være. Å kunne så et lite frø som ville spire i hvert et hjerte. 




Dersom du er lærer eller ansatt ved en skole, er elev eller foreldre som synes dette høres spennende ut, kan du gjerne ta kontakt med meg på veieninntilhjertet@gmail.com for nærmere info eller avtale. :)


                                                                 Hjertehilsen Anne. 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar