lørdag 10. januar 2015

For en uke...


For en uke.
En uke preget av mye alvor... Først virus her inne på min private side på fb som jeg tok veldig tungt, morgenen etter ble jeg etterhvert liggende med akutt kink i 2 dager og pasienter måtte utsettes til neste uke, og så kom de ufattelige terrorhandlingene over flere dager i Frankrike med utrøstelige utfall og ufattelig skremmende handlinger. 
Nå er det storm på vei, og i skrivende stund ser jeg himmelen mørkner og vinden er på vei med øredøvende vindkast. Mon tro om den kommer for å kaste vekk alle vonde ting og gi nye pust inn i 2015? Det er nesten som en uke som er for dramatisk til å være sann, og nå det er bare å prøve å finne sjelero og finne inn til sin indre styrke. For selv om vi ikke er direkte innblandet i det som har skjedd i et annet land, kjenner jeg likevel på at vi er det på mange vis, og jeg undres som alle andre, hvordan er det mulig for mennesker å bli så bestialske og fulle av hat at man kan gjøre det som nå har skjedd i Frankrike??? Ingen av oss kan klare å sette oss inn i det svaret, det er helt utenfor rekkevidde å forstå. Men det vi - igjen - kan lære, er at vi må ta vare på hverandre, vi må støtte hverandre, gjøre gode ting for hverandre og vise det enkle, men utrolig vanskelige ordet Kjærlighet overfor hverandre. Vi har nå mange ganger gjennom de siste årene sett den nye type krigføring slik vi så det i Frankrike denne uken. Den eneste veien ut av det vi stadig ser som en trussel mot vårt vestlige demokrati og enkeltindividets styrke, er Kjærligheten, om enn så banalt det høres. Og det er ingen andre enn oss selv som kan løfte oss, vi kan aldri klare å forandre menneskene rundt oss, men vi kan forandre oss selv slik at menneskene rundt oss kjenner vår positive energi og en godhet vi kan gi rundt oss. Det å være mot din neste slik du selv ønsker å bli sett og behandlet, det er den fineste og dypeste leveregel vi har. Og den kan hver og en av oss være med på å håndheve sterkere enn noengang videre ut i dette året.

"LOVE is the essential existential fact. It is our ultimate reality and our pupose on Earth." 
Marianne Williamson.

La oss håpe på en god lørdagskveld mens vi sitter ned og rolig kan puste ut etter en heftig januaruke i dette nye året.
 
Varm hjertehilsen Anne.
Bilde: For en uke. :P
En uke preget av mye alvor... Først virus her inne på min private side som jeg tok veldig tungt, morgenen etter ble jeg etterhvert liggende med akutt kink i 2 dager og pasienter måtte utsettes til neste uke, og så kom de ufattelige terrorhandlingene over flere dager i Frankrike med utrøstelige utfall og ufattelig skremmende handlinger. Nå er det storm på vei, og i skrivende stund ser jeg himmelen mørkner og vinden er på vei med øredøvende vindkast. Mon tro om den kommer for å kaste vekk alle vonde ting og gi nye pust inn i 2015? Det er nesten som en uke som er for dramatisk til å være sann, og nå det er bare å prøve å finne sjelero og finne inn til sin indre styrke. <3 For selv om vi ikke er direkte innblandet i det som har skjedd i et annet land, kjenner jeg likevel på at vi er det på mange vis, og jeg undres som alle andre, hvordan er det mulig for mennesker å bli så bestialske og fulle av hat at man kan gjøre det som nå har skjedd i Frankrike??? Ingen av oss kan klare å sette oss inn i det svaret, det er helt utenfor rekkevidde å forstå. Men det vi - igjen - kan lære, er at vi må ta vare på hverandre, vi må støtte hverandre, gjøre gode ting for hverandre og vise det enkle, men utrolig vanskelige ordet Kjærlighet overfor hverandre. Vi har nå mange ganger gjennom de siste årene sett den nye type krigføring slik vi så det i Frankrike denne uken. Den eneste veien ut av det vi stadig ser som en trussel mot vårt vestlige demokrati og enkeltindividets styrke, er Kjærligheten, om enn så banalt det høres. Og det er ingen andre enn oss selv som kan løfte oss, vi kan aldri klare å forandre menneskene rundt oss, men vi kan forandre oss selv slik at menneskene rundt oss kjenner vår positive energi og en godhet vi kan gi rundt oss. <3 Det å være mot din neste slik du selv ønsker å bli sett og behandlet, det er den fineste og dypeste leveregel vi har. Og den kan hver og en av oss være med på å håndheve sterkere enn noengang videre ut i dette året. :)

"LOVE is the essential existential fact. It is our ultimate reality and our pupose on Earth." Marianne Williamson. 

La oss håpe på en god lørdagskveld mens vi sitter ned og rolig kan puste ut etter en heftig januaruke i dette nye året. 
Varm hjertehilsen Anne. <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar