søndag 18. januar 2015

17.000 ganger hver dag...

SØNDAG. Stillhet. Ro. Fri. Lytte inn. 
Sitt rolig ned og legg hendene på maven din og pust inn. Kjenn på hvordan du drar pusten rolig inn, for så å puste rolig ut igjen. Visste du at du gjør dette ca 720 ganger i timen, eller 17.000 ganger i løpet av dagen, helt uten å tenke over det???
Kroppen vår jobber for oss og med oss uten at vi reflekterer særlig over det hvis vi ikke er i overkant interesserte i det, noe som gjelder de færreste. Vi tar alt for gitt, og kanskje skulle vi snakke med kroppen vår innimellom, fortelle den hvor flink den er, hvor tro den er mot oss og hvor glade vi er i den. Men tar vi kroppen vår alvorlig? Lytter vi til den når den roper et varsko eller ber om litt ekstra service? Det er så inderlig viktig at vi behandler oss selv med respekt og kjærlighet, og ikke er så strenge mot oss selv, noe jeg selv stadig blir minnet på i mitt eget liv. Det er så viktig å være tro mot oss selv, skape harmoni og balanse, det gjør at cellene våre trives bedre og gir tilbake det de får. Av oss, innehaver av vår egen kropp. Og ingen annen kan gjøre det for oss, kun oss selv. Jeg har mye igjen å lære her, og vi er sikkert flere om det. Derfor kan vi kanskje bruke denne søndagen til refleksjon og gi kroppen vår en ekstra klapp på skulderen for å holde ut med oss, snakke med oss og gi oss informasjon slik at vi trives i og med oss selv. Og ikke minst minne oss selv på at hvert eneste minutt, hver time er det eneste vi VET at vi har. Pusten er som et anker i kroppen vår, og den kan vi bruke, eller misbruke, alt ettersom. Men dersom vi bruker den riktig, vil pusten gi oss så mye mer enn det vi tror den er, den gir oss styrke, indre ro, stillhet og den gjør at vi kommer i en indre balanse som gjør at spenninger, angst og andre negative ting kan slippe lettere. Så la oss puste rolig sammen denne søndagen og kanskje også utover i neste uke, kjenne på hva det gjør med hver enkelt av oss. Kanskje oppdager vi noe vi aldri har sett eller følt?
Ha en supersøndag med pusten som den røde tråd i alt du foretar deg.
 

Varm hjertehilsen Anne. 

Bilde: SØNDAG. Stillhet. Ro. Fri. Lytte inn. <3
Sitt rolig ned og legg hendene på maven din og pust inn. Kjenn på hvordan du drar pusten rolig inn, for så å puste rolig ut igjen. Visste du at du gjør dette ca 720 ganger i timen, eller 17.000 ganger i løpet av dagen, helt uten å tenke over det??? 
Kroppen vår jobber for oss og med oss uten at vi reflekterer særlig over det hvis vi ikke er i overkant interesserte i det, noe som gjelder de færreste. Vi tar alt for gitt, og kanskje skulle vi snakke med kroppen vår innimellom, fortelle den hvor flink den er, hvor tro den er mot oss og hvor glade vi er i den. :) Men tar vi kroppen vår alvorlig? Lytter vi til den når den roper et varsko eller ber om litt ekstra service? Det er så inderlig viktig at vi behandler oss selv med respekt og kjærlighet, og ikke er så strenge mot oss selv, noe jeg selv stadig blir minnet på i mitt eget liv. Det er så viktig å være tro mot oss selv, skape harmoni og balanse, det gjør at cellene våre trives bedre og gir tilbake det de får. :) Av oss, innehaver av vår egen kropp. Og ingen annen kan gjøre det for oss, kun oss selv. Jeg har mye igjen å lære her, og vi er sikkert flere om det. Derfor kan vi kanskje bruke denne søndagen til refleksjon og gi kroppen vår en ekstra klapp på skulderen for å holde ut med oss, snakke med oss og gi oss informasjon slik at vi trives i og med oss selv. Og ikke minst minne oss selv på at hvert eneste minutt, hver time er det eneste vi VET at vi har. Pusten er som et anker i kroppen vår, og den kan vi bruke, eller misbruke, alt ettersom. Men dersom vi bruker den riktig, vil pusten gi oss så mye mer enn det vi tror den er, den gir oss styrke, indre ro, stillhet og den gjør at vi kommer i en indre balanse som gjør at spenninger, angst og andre negative ting kan slippe lettere. :P Så la oss puste rolig sammen denne søndagen og kanskje også utover i neste uke, kjenne på hva det gjør med hver enkelt av oss. Kanskje oppdager vi noe vi aldri har sett eller følt? 
Ha en supersøndag med pusten som den røde tråd i alt du foretar deg. 
Varm hjertehilsen Anne. <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar