torsdag 29. mai 2014

Opprydning i Amygdala..


Solen er ved å gå ned i havet, og en vakker kveldshimmel er ved å falle på plass.  For en vakker dag dette har vært, med havearbeid og litt soling.  Og det er når vi pusler rundt i haven eller vi drar opp røtter så vi er nær ved å se "mann i ånd" at vi kjenner åp hva som bor i oss akkurat da...  Og så vakkert det blir i etterkant og så renset man blir i hodet... nesten som å dra gammelt skrot ut av hodet. I perioder går vi jo og holder på gamle mønstre og gammel bagasje. Og da er det godt å kunne kvitte seg med elendigheten og i tillegg få det pent rundt seg. 
I mellomhjernen ligger Amygdala, inne i det Limbiske System, som jeg har nevnt her inne før.  Amygdala har blant annet som oppgave å lagre følelsene våre på en slags minnebrikke. 
Ved gjentagende situasjoner vil Amygdala gjenkjenne følelsen fordi den lagrer seg på en spesiell plass, noe som skjer ubevisst. Ved gode opplevelser, lagres disse på en plass i Amygdala, og lager en positiv sinnstilstand akkurat som negative opplevelser og frykt danner en negativ sinnstilstand. Denne lille biten i hjernen husker altså sinnstilstandene dine.  Ved å kontrollere dine sinnstilstander, vil du således kunne påvirke Amygdala og tildels bestemme selv hvor mye positivt eller negativt du får inn. Ganske spennende, ikke sant? Og et tankekors. 
Og det starter allerede når vekkerklokken din ringer i morgen tidlig! Hvilken DEG vil du velge å være fra du våkner, hvilket ben vil du velge å stå opp med? Hvilke øyne og ansiktsuttrykk vil du møte deg med i speilet i morgen tidlig? OG - interessant nok så har dette med den sinnstilstand du la deg med kvelden før.  Derfor er det så viktig å kjenne inn når du trekker dynen over hodet i kveld, takke for minst 3 fine ting som var bra i dag, og kjenne på takknemlighet og kanskje til og med kjærlighet til alle rundt deg. Og kjenner du en som sliter litt ekstra i disse dager, send en varm tanke til ham eller henne. 

Og med denne lille vakre og uredde vennen min her på bildet som sanker mat sammen med fruen så fugleungene kvitrer av glede i takskjegget på hytta, ønsker jeg deg en god natt i en rolig og god atmosfære og med en glede som jeg håper du vil finne i hjertet ditt før du vandrer inn i drømmen din. 
Hjertehilsen Anne. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar