lørdag 29. mars 2014

Stemmen din.. ditt verktøy..

Stemmen din, har du tenkt på hvilken budbringer den er? 
Stemmen din kom med fødselen, idet du entret livets scene.  Så grodde du til, begynte å snakke og noen heldige sjeler fikk til og med utdelt en stemme som Barbra Streisand, Sissel kyrkjebø og Whitney Houston.. og andre vakre stemmeprakter.... 
Har du noengang tenkt på dette, hva stemmen din forteller andre mennesker... toneleiet, ordbruken, dialekten din, en rolig stemme, en hissig stemme, en sint stemme eller en monoton stemme kontra en syngende glad stemme... Det er noe som heter kroppsspråk, men jeg vil påstå at også stemmen kan fortelle mye om den personen vi møter.  En stemme kan bevege oss gjennom latter eller tåter, den kan inspirere, kommandere, den kan projisere frykt og elendighet, eller den kan få oss til å kjenne på tillit og kjærlighet.  Akkurat som øynene er sjelens speil, kan også stemmen vise oss mange sider.  Og tenk på hvordan stemmen brukes av nettopp store sangere og på teater, på kinolerretet og ikke minst mellom deg og meg. Stemmen vår resonnerer til vår identitet, vår personlighet, vår essens i hvem vi faktisk er. 
Du kan alltid høre på stemmen til en du kjenner godt, hvilken tilstand han eller hun er i når du ringer.... stemmen forteller ditt indre før du rekker å si mer enn en liten setning eller på hvordan du ordlegger deg. 
Derfor vil jeg nesten påstå at stemmen din i seg selv har en styrke og er en side hos deg som faktisk er din identitet.. på godt og "ondt". 
La stemmen din være en styrke og en gave i livet ditt, noe som i seg selv løfter deg selv og de rundt deg.  Stemmen din kan, om du er oppmerksom på det, hjelpe deg og gi deg innflytelse både over deg selv, og på de rundt deg... om du er litt oppmerksom.. 
Nok en spennende reise å kjenne inn på... 
Håper du som jeg, har hatt noen timer i solen.  En nydelig solskinnsdag med deilig salat, et glass sommervin=rosévin, klipping av rosebusker og bjørnebær... , godsnakking med blomsterløkene som er på vei, første vanning av trær, potter og bed, for en vakker dag. 
Nyt ettermiddagen og alt den har å gi deg. Og sjekk stemmeleiet i løpet av kvelden.... 

Hjertehilsen Anne. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar