fredag 21. mars 2014

Den glade vei.


DEN GLADE VEI. 
Fredag og tidlig ferdig på jobb. 
To ganger denne uken har jeg hatt pasienter som har kommet til meg for å få akupunktur.  I dag, allerede før vi startet intervjuet, fornemmet jeg at det var helt andre ting enn nåler som ville være fokus. Og få minutter ut i intervjuet kom det frem ting som gjorde at nåler ikke kunne gjøre det personen trengte mest, nemlig å avslutte sin gamle vei, og gå inn på sin nye for å få et godt liv.  Ikke en nål i verden alene kan klare den jobben et menneske har overfor seg selv i å "vaske ut og rydde plass" til seg selv i sitt eget hjerte. Ingen nål alene kan hjelpe en person til å åpne døren inn til seg selv, uten at han/hun er klar for å ta steget, et steg ut i et ukjent terreng som kan virke skremmende, men som vil føre deg inn til ditt indre barn, til den du fødtes til å være i dette livet. 
Å slippe all smerte og blytunge bører og gi etter i noen sekunder, kan være en døråpner inn til ditt indre som har store ringvirkninger der og da for så å gi håp. 
Å se at et menneske åpner denne døren for seg selv, å se at helt matte og triste øyne preget av alvor og sorg kan forvandles til skinnende tinntallerkner, på så kort tid, det er så sterkt at jeg ikke har ord. Da vet jeg når jeg går ut herfra etterpå og inn i helgen, at ett menneske her i dag har valgt sin nye vei, "Den glade vei" som personen selv kalte det.  For en gave å ha med seg inn i denne helgen. 
Ha en vakker solskinns-fredag videre med varm hjertehilsen Anne.   


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar