tirsdag 21. januar 2014

Sjelemøte i løvenes tegn.






Et nytt sjelemøte- i løvenes tegn! 
I morges var jeg særs tidlig på klinikken, og gikk med en rar følelse inni meg, en litt spent, men god.  Da min morgenfugl av en pasient var trygt bestukket, og lys og musikk satt på, gikk jeg ut av rommet. Like etter ringte det på døren, og min kollega tok imot sin pasient som kom sammen med en herlig ung dame. Vi fant tonen idet vi hilste, og denne morgenen ble en"reise" til Sør Afrika nær Cape Town hvor løver, tigere, leoparder og geparder var essensen og denne kvinnens hittil drøye to års reise fra et trygt Norge og til sin livsoppgave, disse store og vakre kattedyrene. Det er ikke mer enn en uke siden min kollega viste meg historien om den svarte leoparden som jeg la ut her, hvor tårene strirant og hjertet slo for denne sanne vakre historien med Anna. Så- en uke senere sitter Cathrine inne på mitt kontor i dag og forteller meg om sin reise fra å være en oppadstigende og karriérebevisst ung kvinne, for så å finne meningen med livet etter store omveltninger i livet sitt.  Denne historien skal dere få her inne om en drøy uke hvor hun kommer tilbake hvor jeg skal ha et intervju med henne og hvor hun forteller sin helt unike historie.  Jeg er fremdeles helt satt ut av dette møtet, det grep meg så dypt inn i sjelen. Både fordi noen tør å bryte den E6 de har vandret hele livet, og så ved å kjenne etter, bryter opp og følger sin vei inn til hjertet, bokstavelig talt.
Og- når jeg hører om hva som ligger bak denne veien, eller helst hvorfor hun valgt å gå denne veien, blir jeg opprørt, sint og ufattelig sorgtung.
FOR: VISSTE DU AT løver og andre kattedyr blir avlet på i hopetall FOR å bli tatt fra mammaen raskt så hun får nye kull. Disse dyrene blir alet opp hos mennesker, ergo er de ikke redd for mennesker. SÅ blir de satt ut i en park eller utmark, ofte med litt sløvende midler, da kan rike mennesker komme på "jaktturen sin" , betale opp til flere hundre tusen kroner, og skyte disse "tamme" dyrene KUN FOR Å DREPE OG SMYKKE SEG MED TROFÉET, stoppe de ut etc. Profitt og iskald kynisme og null respekt for liv!!!
Derfor er det fantastisk at en norsk herlig dame er i ferd med å realisere sine drømmer og på en rederlig og aktet måte vil bruke livet sitt på å redde så mange kattedyr som mulig. Og det å kunne omgås disse enorme og for mange av oss skremmende farlige firbente, ruller hun rundt på marken og leker med dem og får store våte nusser midt i ansiktet. En fantastisk historie som jeg gleder meg til å presentere for dere i mitt intervju på video- håper jeg, hvor Cathrine selv forteller om dette nye og spennende prosjektet.
 Takk for en berikende og vakker morgenstund med deg, Cathrine. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar