onsdag 25. desember 2013

Fra innsiden og utover...


To dager inn i julen 
Så er vi ferdige med 1. juledag i 2013, og vi kan snart senke skuldrene helt, for nå er mange ferdige med pliktløpene, eller kanskje du har et par dager igjen med faste familietradisjoner? Og det er virkelig koselig, men det er godt å kjenne på de dagene nå som står igjen med blanke ark og hvor vi kan sette oss ned med en bok, et strikketøy eller rett og slett kjenne på stillhet i oss selv. Og det er jo en stund siden sist for mange av oss. Hverdagene våre er fullbooket fra morgen til kveld, og fra vekkerklokken går på til vi stuper i seng nesten i halvsvime, har vi hatt dager så fulle av gjøremål, jobb, tanker og bekymringer at vi nesten tar pusten fra oss selv. Vi lever et "jegmåskyndemegågjøredenjobbenogtaden telefonenoghenteibarnehavenoglagemiddagogsårekkeklubben....."
Puhhhh  Nå er det ferie, nå er det jul, nå har vi tid, så la oss tenke gjennom hverdagen til det nye året og se hvilke endringer vi kan gjøre for å få det bedre med oss selv og dermed for de rundt oss. 
Det sies at det finnes to typer intelligens; det ene er det vi har fra barnsben, læringen vi får med oss ved å gå på skolen, minnene våre og læringen fra alle rundt oss. Den andre er den intelligensen som du kom med i dette livet, den intelligensen som er DEG, ditt indre og som ligger i det som er DEG.  Denne intelligensen kan ikke løpe avgårde, stikke av eller stagnere. Den er som en flyt i deg, ikke fra utsiden og innover, men fra innsiden og utover. Det er din indre styrke, ditt indre kompass som hjelper deg å manøvrere og som vi alle har, og er ment å lytte til. Kanskje det er dette vi skal lære sammen i det nye året.  Kjenne på innsiden og på hva som ligger gjemt i hver og en av oss, kikke inn i denne formidable skattekisten og stole på det verktøyet som møter oss og bruke det i dagene som kommer i 2014.  En så spennende reise med så mange muligheter for oss alle.
En varm hjertehilsen og god natt ønskes deg fra Anne. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar